15 Läcker och unik McDonald’s-meny runt om i världen

by hamim

Vill du prova något unikt? McDonald’s är ett internationellt företag som finns i över 100 länder. Det finns dock olika livsmedel eller förändringar av detta globala varumärke som är skräddarsydda för de lokala konsumenterna. Kolla in 15 läckra och unika McDonalds meny runt om i världen. Glöm inte att prova dem varje gång du åker ut ur landet!

15 Läcker och unik McDonald's-meny runt om i världen
Foto av Joiarib Morales UcUnsplash

”Reser världen runt och äter på McDonald’s,” om jag var den person jag var för två år sedan, skulle jag ha skrattat åt dig. Varför skulle jag äta på en internationell livsmedelskedja när jag har ätit på McDo mer än hundra gånger i hela mitt liv? Men det förändrades när jag var i en galleria i Sydkorea, för trött för att leta efter något ”annorlunda”, så jag åt på McDonald’s. Jag hittade något som inte var bekant i Filippinerna, en Bulgogi Burger. Så jag tänkte att jag borde göra det här nästa gång jag besöker ett annat land! Du borde prova det också!

Andra artiklar du kan läsa:

1. McSpicy Paneer – Indien

15 Läcker och unik McDonald's-meny runt om i världen
Foto av Divya Thakur CC BY-SA 2.0

Vegetarian? McDonald’s Indien har läckra alternativ för vegetarianer där ute. McSpicy Paneer är gjord av friterad, icke-smältande mjukost med sallad och en speciell sås. Den är regelbundet slutsåld, så man skulle säga att den är godkänd av många. Även om jag inte gillar vegetariska alternativ, skulle jag definitivt prova detta när jag besöker Indien!

Se även  Ett nytt tåg på LAX hjälper resenärer att undvika trafik och minska stress

2. Bulgogi Burger – Sydkorea

Det här är vad jag faktiskt har provat i Sydkorea, och jag ångrade det inte. Bulgogi betyder eldkött, den är gjord av koreanskt fläsk. Du skulle vilja ha dess krydda och smak, och den skiljer sig ganska mycket från den vanliga Macen. Du kommer säkert att älska det här också!

3. Räkor eller Ebi Burger- Sydkorea, Japan, Singapore, etc.

Nötkött, kyckling och fläsk är de vanliga biffarna, men räkor är definitivt något unikt. Jag har provat tempura, men aldrig räkbiff i en hamburgare! Det här alternativet är utmärkt om du vill ha en paus från det vanliga köttet och prova skaldjur.

4. Squid Ink Burger – Japan

Om jag blev tillfrågad om vad det konstigaste och läskigaste ser ut i den här listan, skulle detta ta förstaplatsen. Den svarta bullen ser ut som bullarna är brända, men den är faktiskt färgad med bläckfiskbläck. Jag undrar om den smakar annorlunda än den vanliga bullen. Det är verkligen en av McDonalds unika menyalternativ runt om i världen.

5. McChoconuts – Italien, Frankrike

Förmodligen den mest utsökta hamburgaren i gänget är McChoconut. Föreställ dig choklad, mer eller mindre Nutella, och nötter istället för en biff. Smaskigt! Det finns också Sweety con Nutella som finns i McCafe. Jag vill verkligen prova det här för det ser så gott ut.

6. Spam, portugisiska korvar och ägg – Hawaii

En av de bästa och mest läckra frukostmåltiderna är den här på Hawaii. Detta serveras endast på McDonald’s Hawaii och en av de bästa på deras menyer. När jag tittar på det vet jag att jag kommer att börja dagen rätt och full. Glöm inte att använda deras soja och lägg den på dina ägg. Detta serveras hela dagen, så du behöver inte vakna tidigt för att äta det.

7. McLobster – utvalda kanadensiska regioner

Asien har räkor, Kanada har hummer! Tja, inte hela Kanada har detta, och du kan inte ha det hela tiden. Den är tillgänglig i New England och Atlanten i Kanada under sommarsäsongen. Jag vill verkligen testa detta!

Se även  Skönhet, öl och break-ups: 7 skäl att besöka Zagreb

8. McFalafel – Egypten, Mellanöstern

Falafel är en slags köttbulle istället för gjord av kött; den är gjord av kikärter eller bondbönor. McFalafel är ett annat hälsosamt vegetariskt alternativ. Det har älskat mina lokalbefolkning från Mellanöstern, som ni vet, de flesta araber får inte äta visst kött. Det rekommenderas starkt också.

9. Poutine – Kanada

En kanadensisk version av pommes frites är Poutine. Pommes frites är nedsänkt i ostmassa och sås och ser helt aptitretande ut. Det är något alla borde äta när de är i Kanada. Jag är ett fan av pommes frites, så jag skulle inte missa detta. PS Det är dock inte vegetariskt, eftersom såsen är kycklingbaserad.

10. McBaguette – Frankrike

Jag vill så gärna åka till Frankrike nu och prova en massa McDonalds meny. Istället för vanliga bullar använder de sin baguettemacka! Dessa är riktigt bra för de med stor aptit eller är hungriga; McBaguetten har två biffar. Vem vill prova en?

11. McArabia – Arabiska länder

15 Läcker och unik McDonald's-meny runt om i världen
Foto av Jay Tamboli CC BY 2.0

Trött på en hamburgare? Testa McArabia då bullar inte används, utan snarare serveras pitabrödet. Det finns kycklingbiffar med grönsaker inuti, så det är också ett hälsosamt alternativ. Du kan få det i arabiska länder som UAE, Qatar, Pakistan, etc. I Egypten används Kofta istället för kyckling. Glöm inte att prova och det.

12. McBifana – Portugal

Bifana är en traditionell portugisisk smörgås och landets stolthet. Det är häftigt att prova detta, speciellt om du besöker det här landet. Detta är McDonald’s ta ett av deras lokala kök. Istället för vanliga bullar använder de denna smörgås plus McDonalds-biffar.

13. McBeer – Tyskland och större delen av Europa

Min pappa gillar root beer och provade det i vissa snabbmatskedjor, men öl? Seriöst, jag blev chockad över att ha lärt mig detta! Men eftersom det är tillgängligt i Tyskland, öllandet där Oktoberfesten är, är det här tillägget helt rätt. McBeer är dock inte bara tillgänglig i Tyskland, utan större delen av Europa.

Se även  6 skäl att besöka Georgia – Lonely Planet

14. Gazpacho – Spanien

En unik McDonalds-meny runt om i världen är Gazpacho som finns i Spanien. Det är faktiskt en skål med kall tomatsoppa. Ta det som ett alternativ om du är törstig. Det är också väldigt hälsosamt. Så förutom öl, prova Gazpacho i Spanien!

15. Macarons – Frankrike och några europeiska länder

Vi känner alla till macarons, men McDonald’s att servera dem är en ny sak för mig. Det serveras faktiskt i Frankrike, och de är så söta och färgglada. Du skulle njuta av det på McCafe med kaffe. Smakerna varierar från choklad till vanilj, från hallon och pistage. Jag skulle inte missa detta när jag turnerar i Paris – leta efter McCafe som skiljer sig från din vanliga McDonald’s.

15 Läcker och unik McDonald's-meny runt om i världen
Foto av Thabang MokoenaUnsplash

Från denna lista, vad den unika McDonalds meny runt om i världen skulle du vilja prova? Jag har så många på min lista, men McDonald’s i Frankrike borde vara värt ett besök eftersom de erbjuder en massa coola grejer. Jag hoppas att du har roligt och lite hungrig i den här artikeln; det vattnades lite i munnen när jag skrev detta. Haha. Var inte rädd för att prova internationella matföretag, killar, speciellt de med menyer anpassade för lokalbefolkningen. Det skulle vara en fantastisk upplevelse!

Linjeavskiljare

Om författaren

Lyza Paloma

Hej, jag är Lyza! Jag var en gång en person som bara föreställde mig att gå till platser ”en dag” men bestämde mig för att förfölja mina drömmar. Min första utlandsresa var i Japan, solo, senast 2018, och blev kär i resan sedan dess. Jag siktar på att besöka 10 länder innan jag fyller 30 och 2 nya platser i Filippinerna varje år. Förutom att resa älskar jag att organisera resor, fotografera, läsa och få nya vänner. Följ mina äventyr genom min Instagram.

Linjeavskiljare

Är du på Pinterest? Fäst dessa!

Leave a Comment