Bo i Botswana SkyBeds

by hamim

Det finns några äventyr jag har haft under åren som har varit så oförglömliga, jag tänker fortfarande på dem ofta. Min resa till Okavangodeltat är verkligen en av dem och när jag tänkte på mina äventyr i Botswana insåg jag att jag aldrig har delat en speciell resa med er alla! Så jag är glad att få dela med mig av hela min vistelse på Botswana sky beds.

Bor på Skybeds Botswana

Incheckning: Botswana Sky Beds

Jag såg först Botswana himmelsängar online när jag letade efter nya platser att uppleva i Afrika. Med så många otroliga upplevelser på kontinenten är det ibland ett svårt val! Sedan jag flyttade till Sydafrika i slutet av förra åretJag har varit på utkik efter äventyr i grannländerna och himmelsängarna i Botswana var en sådan upplevelse som fångade mig.

Efter några nätter på Sable Alley hade jag en natt för att uppleva himmelsängarna. Det var ett par timmars bilfärd bort, vilket byggde upp äventyret ännu mer. När vi nådde de isolerade himmelsängarna var jag mycket upphetsad över att se hur vårt boende såg ut för kvällen.

Bor på Skybeds Botswana
Bor på Skybeds Botswana

Inställningen på Botswana Sky Beds

Så fort vi kom fram var jag helt på väg att sakna ord. Det var inte så mycket strukturen i de trädkojeliknande himmelsängarna som blåste bort mig, utan miljön vi var omgivna av.

Det finns bara tre himmelsängar på platsen. Var och en av dem är tillräckligt långt borta för att känna att du är helt ensam i bushen, uppflugen ovanför det afrikanska djurlivet. På avstånd kunde jag se en flock elefanter vid deras lokala vattenhål och jag måste ha ägnat mer än två timmar åt att titta på dem. Jag lärde mig senare att upp till 400 elefanter besöker vattenhålet. Det var en upplevelse så overklig och unik att jag glömde att jag överhuvudtaget var på en organiserad safari. Att kliva av jeepen och sova natten under stjärnorna gjorde att allt annat kändes så påtvingat. Här kändes allt så naturligt och rått.

Se även  De bästa stugorna i Afrika
Bor på Skybeds Botswana
Sable Alley Botswana |  VANDRINGSVÄRLD

Övernattning på Sky Beds

Upplevelsen börjar med en favorit afrikansk passtime: sundowners. Tanken är att stanna vid solnedgången, njuta av en drink och ta in din omgivning. För en så enkel handling tvingar det dig verkligen att göra inventering och vara närvarande.

När solen gick ner vid horisonten visades vi till våra rum. Varje rum är placerat tillräckligt högt för att det ska kännas som om du är utom fara, men ännu viktigare ger dig en avundsvärd utsiktsplats för att se aktiviteten nedan.

Följande dag

Som ni kan föreställa er var jag säker på att jag inte skulle sova alls den natten. Med djuraktiviteten som ägde rum bara några meter bort, somnade jag med lätthet till ljudet av busken. Hyenor skrattade i fjärran och de okända djurens snubblar nära lägret lät mina tankar vandra. Jag hoppades att vi inte skulle få några oönskade besökare under hela natten, men det bekräftades säkert av vår guide. Med ett myggnät som täckte sängen, hade jag en av min tids bästa sömn i Botswana.

Hur man besöker Botswana Sky Beds

Sky beds kommer att sätta tillbaka $565-$740 per person och natt. Priser beror på säsong. Om du vill göra ett fynd skulle jag rekommendera ett besök i början av december innan semestermassorna anländer.

Finns det Wi-Fi här? Absolut inte! Ta tillfället i akt att stänga av för natten och ställa in dina sinnen.

Finns det ett badrum? Ja, du kommer att ha ditt eget badrum och dusch. Bonuspoäng för varmvatten!

Boka din vistelse med Natural Selection

Safari stil


Leave a Comment