Checkar in på Ashford Castle Irland

by hamim

Att bo på Ashford Castle i Irland har funnits på min travel bucket list i några år nu. Jag kan lugnt säga att det inte gjorde en besviken. Ashford Castle är verkligen det mest minnesvärda slottet jag har bott på och det är naturligtvis det enda. Här är en komplett sammanfattning av vad du kan förvänta dig när du checkar in på det underbara Ashford Castle på Irland.

Ashford Castle Irland |  VANDRINGSVÄRLD

Ashford Castle Irland

Jag besökte Ashford Castle för första gången för ungefär fem år sedan när jag reste genom landsbygden. Jag besökte som daggäst och betalade avgiften för att vandra på slottsområdet. Själva slottet reserverades endast för betalande hotellgäster, så jag lovade mig själv att jag skulle återvända en dag.

Slottet stod färdigt på 1200-talet och är allt du föreställt dig att ett slott skulle vara inuti. Som om jag hade vänt min ålder tio år, sprang jag energiskt runt i korridorerna. Jag upptäckte snart hemliga rum, privata korridorer och ett biorum komplett med en egen popcornmaskin.

Ashford Castle Irland |  VANDRINGSVÄRLD

Vi börjar med Prince of Wales Bar eftersom det var min favoritplats att mysa på på kvällen. Varje kväll skulle jag och min vän avsluta här med ett glas merlot. Hela fastigheten har nyligen renoverats och resultaten är otroliga. Var och en av matställena har ett mycket unikt tilltal. Baren och dinern i amerikansk stil under slottet vid namn Stanleys var mina favoritval.

Ashford Castle Irland |  VANDRINGSVÄRLD

Om du kan dra dig bort från slottet några timmar om dagen, är slottsmarken också värt att utforska. De välskötta trädgårdarna verkar sträcka sig kilometervis och om du har tid (och en bottenlös budget) finns det gott om aktiviteter som erbjuds på Estate. Dessa sträcker sig från sjöaktiviteter till Land Rover-utflykter till den irländska landsbygden. Men min favoritaktivitet på Ashford var hundpromenaden på morgonen med hotellets två irländska hundar – vilken njutning!

Se även  Ultimata listan över rekommenderade bästa hotell i Guatemala
Ashford Castle Irland |  VANDRINGSVÄRLD

Att vandra runt i slottet var ofta en upptäckt, särskilt med de otaliga gångerna jag gick vilse i fastighetens olika flyglar och våningar. Det finns mycket att upptäcka från ett öppet bibliotek, hemmabio, marockanskt spa och hemliga kolaburkar. Åh vilken upptäckt det var!

Ashford Castle Irland |  VANDRINGSVÄRLD

Ett marockanskt hamam

En av höjdpunkterna under min vistelse var att besöka det marockanska hamamet och ett imponerande spa med mosaikplattor i slottets källare. Det var en kall och regnig dag så jag fick lite tid för mig själv och besökte spaet. Hade jag inte besökt skulle jag ha varit så besviken på mig själv eftersom detta var en annan favoritdel av min vistelse. Var noga med att besöka det marockanska ångbadet och kalltvätta dig själv innan du drar dig tillbaka till poolen för en avkopplande eftermiddag (överväg dessa instruktioner att följa snarare än ett förslag!)

En privat hemmabio

Kanske var min favoritupptäckt av alla helt av misstag. När jag utforskade slottet sent en kväll, stötte jag på ordet ”CINEMA” på en dörr i slottets nya flygel. När jag försiktigt sköt dörren framåt insåg jag snart att ja, Ashford har sin alldeles egna privata biograf (såklart!) Varje dag sker en ny rotation av filmer, inklusive gamla klassiker och nostalgiska hits som Princess Diaries. Åh, nämnde jag en popcornmaskin, pick-and-mix och butlerservice för drinkar!?

Boka din vistelse

Ashford Castle har så mycket karaktär och charm att jag inte kunde berätta i ett kort blogginlägg hur mycket jag njöt av min tid här. Alla 83 rum i slottet är unika och inredda på sitt eget sätt så se till att göra din research för att bestämma det bästa rummet för dig.

Se även  Detta kommunistiska hotell håller på att omvandlas till ett digitalt nomadnav

Priserna börjar på $1600 per rum och natt. På grund av slottets avlägset läge kommer du sannolikt att bo på fastigheten för måltider och aktiviteter. Jag kan starkt rekommendera den avslappnade restaurangen (Cullen’s at the Cottage) och den mycket pittoreska Prince of Wales Bar för ett glas vin vid brasan på kvällarna.

Ett mycket varmt tack till Ashford Castle för att jag välkomnade mig att bo på slottet under min tid på Irland. Alla åsikter och bilder är mina egna!


Brooke Saward

Brooke Saward grundade World of Wanderlust som en plats för att dela inspiration från sina resor och för att inspirera andra att se vår värld. Hon delar nu sin tid mellan äventyr utomlands och äventyr i köket, med en särskild svaghet för franska bakverk.

Hitta mig på: Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Comment