De tre bästa lyxlodgen i Nya Zeeland

by hamim

Det är få länder jag besöker mer än en gång och fortfarande känner att jag knappt har skrapat på ytan men Nya Zeeland är ett av dem. Oavsett hur många gånger jag besöker Nya Zeeland hittar jag alltid mer att upptäcka. I år återvände jag för att besöka de tre bästa lyxlogerna i Nya Zeeland och rapportera tillbaka. Tuff spelning, eller hur!?

Matakauri Lodge |  VANDRINGSVÄRLD

Matakauri Lodge

Låt oss börja med Matakauri Lodge, min personliga favorit från Robertson-kollektionen. Denna lodge är idealiskt belägen bara en kort bilresa utanför Queenstown. Jag besökte denna lodge för några år sedan och vid mitt andra besök har inte mycket förändrats. Det är precis som jag minns det: tyst, eteriskt och otroligt lugnt.

Det finns några olika rum att välja mellan och alla har helpension. Priserna inkluderar frukost och middag med matchande vin. Men skönheten i Matakauri ligger verkligen i dess läge nära Queenstown. Så se till att fylla dina dagar med besök i städerna och omgivande områden. Närliggande paradis är ett måste att besöka, särskilt för Lord of the Rings-fans!

Läs mer: Min vistelse på Matakauri Lodge New Zealand

Cape Kidnappers Farm House |  VANDRINGSVÄRLD

Kapkidnappare

Lodgen som ligger på andra plats i mitt hjärta är temat för landet Kapkidnappare. Efter att ha bott på en gård själv, har jag en riktig soft spot för gårdsupplevelser och magin i att vakna upp på marken. Cape Kidnappers erbjuder just det – det ligger på ett stort tomtområde med utsikt över den vackra kustlinjen.

Denna lodge har en mycket annorlunda känsla eftersom den hyllar dess jordbruksomgivning. Stämningen är avslappnad men med lantlig stil och om du frågar mig finns det ingen bättre tid att besöka än under de kallare månaderna för att utnyttja den mysiga interiören med ett glas merlot i handen. Jag stannade två nätter här och det räckte inte riktigt – ge dig själv tre för att verkligen varva ner.

Se även  Lista över de bästa stränderna i Punta Cana, Dominikanska republiken

Läs mer: Min vistelse på Cape Kidnappers New Zealand

Kauri Cliffs recension |  VANDRINGSVÄRLD

Kauri klippor

Sist men inte minst, Kauri klippor var faktiskt den första lodgen som skapades av familjen Robertson och vänder sig mer till ett golfklientel. Lodgen ligger på en imponerande 18-håls golfbana som lockar otaliga besökare varje år, särskilt de som är intresserade av sporten.

Om du ser dig själv mer som en sommarsemester är denna lodge det bästa valet för de varmare månaderna eftersom det ligger på den idylliska Bay of Islands, en av Nya Zeelands mest underskattade platser. Med ett läge på den norra delen av Nordön kan du njuta av begränsade folkmassor och privata stränder helt för dig själv, även under högsäsong.

Läs mer: Min vistelse på Kauri Cliffs Nya Zeeland


Brooke Saward

Brooke Saward grundade World of Wanderlust som en plats för att dela inspiration från sina resor och för att inspirera andra att se vår värld. Hon delar nu sin tid mellan äventyr utomlands och äventyr i köket, med en särskild svaghet för franska bakverk.

Hitta mig på: Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Comment