Gorgeous George, Sydafrika – World of Wanderlust

by hamim

Sedan jag kom in Kapstaden för nästan ett år sedan har jag tittat på en vistelse på Gorgeous George. Detta är ett av Kapstadens nyaste hotell och det enda designhotellet i staden. Faktum är att det är en av endast två på den afrikanska kontinenten. Och precis som du kan förvänta dig är hotellet elegant i sin design och inredning utan ansträngning. Rummen är lekfulla och kreativa, vilket ger dig en antydan om nostalgi för centrala New York City. Men det var tjänsten som toppade min upplevelse, vilket gjorde detta till ett av mina favorithotell att bo i Kapstaden.

Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

Checkar in på Gorgeous George

”Hej snygging!” Jag möttes av personalen i receptionen vid ankomsten. Det här var inte min första gång på Gorgeous George, Kapstadens trendigaste designhotell. Jag var här några månader tidigare och besökte Gigi Rooftop för tapas och cocktails. Den här gången var jag tillbaka för att checka in för en natts flykt i staden.

De senaste månaderna sedan vi gick in i lockdown i Sydafrika har varit minst sagt jobbiga. Jag har inte tillbringat mycket tid utomhus än mindre på offentliga platser, men med restriktioner som äntligen lättar, har jag ansträngt mig mer för att komma ut och stödja lokala företag.

Med den lätta låsningen erbjuder många hotell i Kapstaden rabatterade priser på sina vistelser. Detta har lett till en tillströmning av lokalbefolkningen som checkar in för en staycation och jag själv var glad över att vara en av dem!

Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

Rummen på Gorgeous George

Efter en snabb incheckning på nedervåningen leddes jag till hissarna och eskorterades till tredje våningen. Jag skulle checka in på rum 306, en hörnsvit, komplett med två sovrum, en lounge och ett pentry. Min första tanke när jag gick in var hur underbart upplyst rummet var med naturligt ljus, särskilt när jag var i hjärtat av CBD. Så, om du kan, begär en hörnsvit.

Se även  Recension: The Oberoi Marrakech - World of Wanderlust

Rummen är bekvämt inredda med alla vanliga misstänkta. En minibar med en handfull frestelser, Netflix-utrustad TV i loungen och sovrummen och en Marshall-högtalare. Sista handen inkluderade en gratis te- och kaffestation, ett välkomstmeddelande och en handritad karta över Kapstadens centrum.

Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

Min favorithöjdpunkt i rummet var badrummen. Och i synnerhet det överdimensionerade vintagebadkaret som fanns i det stora sovrummet. När jag bodde i en svit med två sovrum, fanns det ensuites i varje rum. Båda var utrustade med Gorgeous George-bekvämligheter, inklusive ansiktsskrubb och bodylotion som påminner om det populära märket Aesop.

Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

Mat på rummet

Även om jag bara stannade en natt, lyckades jag ändå använda mig av möjligheten att äta på rummet för frukost innan utcheckning. Gästerna kan antingen välja att äta frukost på takterrassen eller i bekvämligheten av sitt rum. Eftersom det var en vistelse valde jag att äta i bekvämligheten av min säng! Till frukost valde jag den nyttiga granolaskålen tillsammans med en sida av äggröra. Plus tillsatsen av färskpressad grapefruktjuice och svart kaffe fick mig verkligen att kickstarta dagen.

Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

En natt på Gigi Rooftop

Kvällen innan åt jag på Gigi rooftop. Som jag nämnde tidigare var detta redan en av mina favoritrestauranger i staden, efter att ha besökt några månader tidigare. Menyn är liten men låt inte det lura dig: varje maträtt är gjord för att smaka perfekt. Plus att det är ett starkt fokus på texturer med en läcker crunch som verkligen väckte liv i mina rätter. Missa inte tillfället till efterrätt: det finns en chokladsmältkaka på menyn!

Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

Om du inte bor på Gorgeous George, ta dig åtminstone upp till Gigi-taket för en av dina kvällar i Kapstaden. Detta anses allmänt vara en av de bästa restaurangerna i stan och lätt den mest lekfulla takbaren. Kocken och hans team har verkligen fulländat konsten att en förenklad meny. Det gör det mycket lättare att välja, men var noga med att fråga om dagens specialerbjudanden för att prova något nytt.

Se även  Hur du spenderar dina 5 dagar på ön Kreta i Grekland
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld
Gorgeous George recension | Vandringslustens värld

Detaljerna

Pris: Från $220 USD per natt

Vila huvudet: Rum 306 är en hörnsvit

Hett tips: Gigi Rooftop är ett måste under din vistelse

Rummets höjdpunkter: Netflix och Youtube på din tv, i loungen och i sovrummet. Minibaren är överkomligt prissatt så se upp för dessa Kit Kats!

Rum lowlights: Detta är ett innerstadshotell, visst ljud kan förväntas, även om fönstren har tvåglasfönster.

Boka din vistelse


Brooke Saward

Brooke Saward grundade World of Wanderlust som en plats för att dela inspiration från sina resor och för att inspirera andra att se vår värld. Hon delar nu sin tid mellan äventyr utomlands och äventyr i köket, med en särskild svaghet för franska bakverk.

Hitta mig på: Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Comment