Recension: andBeyond Bateleur Camp i Kenya

by hamim

Jag kan inte fatta att det har tagit mig så många besök i Afrika för att äntligen nå Masai Mara i Kenya. Kenya har alltid varit en drömdestination för mig men av någon anledning har jag precis hittat mig själv här i vackra Mara, ett av de mest populära valen för safaribesökare. För mitt sista läger i Kenya checkade jag in på det härliga Bateleur Campdet ultimata inom safari-luxe.

Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Den riktiga afrikanska safari

När man bestämmer sig för att besöka Kenya Jag letade efter den ”riktiga” afrikanska safarin. Jag ville känna en koppling till landet, människorna och historien om Maasai Mara och jag hittade det på Bateleur Camp. Detta läger känns som ett originellt safariläger trots att det har genomgått en renovering de senaste åren. Rummen känns som ett steg tillbaka i tiden – med gamla kartor som kantar väggarna, en noggrann blandning av olika träslag och mässingsmöbler.

Men upplevelsen är det som verkligen skiljer detta läger åt och det kommer i form av massajkrigare, långa game drives och samhällsbesök för de intresserade. Du kan till och med ordna en luftballong som tar dig över Mara tidigt på morgonen om du verkligen vill känna det steget tillbaka i tiden.

Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Rummen på Bateleur Camp kändes som att ta ett steg tillbaka i tiden till när safaris var exotiska flykter för eliten. Nuförtiden har safariresor blivit mer tillgängliga, men om du spenderar på en safari i Östafrika vill du göra den så minnesvärd som möjligt. Ingen detalj hade saknats från inredningen som känns hemtrevlig och bekväm, den perfekta oasen efter långa dagar på bilresa.

Se även  Lista över de bästa stränderna i Punta Cana, Dominikanska republiken
Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Min favoritfunktion i Bateleur Camp-rummen var naturligtvis badrummet. Den senaste renoveringen har sett en modern version av det klassiska safaritältet, med underbara loftinspirerade fönster från golv till tak och ett överdimensionerat badkar.

Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD
Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD
Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Och Beyond Special Touch

En av anledningarna till att jag återvänder till And Beyond gång på gång är hur personalen överraskar dig och får dig att känna dig speciell under hela din vistelse. Från bubbelbadet förberedde sig min butler Simon till erbjudandet om lunch på min balkong istället för vid huvudtältet, ingenting är någonsin för mycket begärt och ofta behöver man inte ens göra det! Personalen är alltid på ett uppdrag att överraska sina gäster med idylliska drinkstopp, bush-middagar (beroende på vädret) och catering till alla dina behov.

Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Maten på Bateleur Camp

En annan And Beyond-höjdpunkt är den förfinade menyn som trots mina huvudsakliga klagomål (vegetarisk och glutenfri) är kockarna alltid mer än glada att ta emot. Varje dag kommer kocken att checka in för att erbjuda en lunch- och middagsmeny och se till att du är nöjd med det som serveras. En av mina favoritluncher var denna nyttiga skål med godsaker – rödbetsfalafel, quinoa, avokado och sallad. Om du känner för något mer rejäl kommer teamet mer än gärna att ordna men efter 10 dagars resa var allt jag kände för en skål med grönsaker!

Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Game Drives i Maasai Mara

And Beyond Bateleur Camp ligger inom några minuter från porten till Maasai Mara, så på nolltid kan du vara bland vilda djur. Du kan se många elefanter, bufflar och vårtsvin från ditt rum, men inget slår att se dem på nära håll.

Se även  Recension: andBeyond Sossusvlei Desert Lodge

Under min tid i Mara stötte jag på osäsongsbetonade regn i hela 10 dagar i sträck. December är normalt inte en blöt månad och jag blev förvånad över att höra att vi upplevde mer regn under vårt besök än vad som kan ses även under den regniga årstiden! Detta hindrade inte min guide Fred från att erbjuda mig att ta mig på bilresa både morgon och eftermiddag, även om vi mest gled genom leran än något annat! Det var väldigt roligt och även på bara 2 timmars bilfärd från lägret såg vi otaliga lejon, en leopard och alla vanliga misstänkta (giraff, zebra, elefanter).

Bateleur Camp Kenya |  VANDRINGSVÄRLD

Boka din vistelse

Priserna börjar på 725 USD per person och natt.

Priserna inkluderar tre måltider per dag, game drives, tvätt, wifi (den bästa anslutningen jag hade i Maasai Mara), butlerservice, pool och fitnesscenter. Din guide kommer också att hämta dig och släppa dig till landningsbanan, som ingår i priset.

Om du vill boka i förväg ingår inte sådana som luftballonger och privata bilar.

Boka din vistelse hos Och vidare direkt.

Ett mycket varmt tack till And Beyond för att du välkomnade mig att uppleva Bateleur Camp. Som alltid är mina åsikter och bilder mina egna!


Brooke Saward

Brooke Saward grundade World of Wanderlust som en plats för att dela inspiration från sina resor och för att inspirera andra att se vår värld. Hon delar nu sin tid mellan äventyr utomlands och äventyr i köket, med en särskild svaghet för franska bakverk.

Hitta mig på: Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Comment