Recension: The Oberoi Marrakech – World of Wanderlust

by hamim
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Det nyaste lyxhotellet i Marrakech

Varje gång jag besöker Marrakech blir jag mer och mer kär i denna stad. Det första besöket kändes som att jag skrapade på ytan, medan det andra besöket kändes som en inblick i marockansk historias krångligheter. Det tredje besöket kändes dock som en fullständig återupptäckt av mig själv. Jag checkade in på Oberoi Marrakech för en själfull soloflykt. Detta är en komplett recension av min vistelse på The Oberoi Marrakech, det nyaste lyxhotellet för staden Marrakech.

Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Incheckning: The Oberoi Marrakech

Marrakech är den typ av stad du blir kär i vid första besöket. Sevärdheter, ljud och dofter från souken är något att se. Men liv och rörelse i medinan kan ibland vara lite överväldigande. Så för mitt tredje besök i staden var jag exalterad över en mer lugn flykt vid The Oberoi Marrakech. Oberoi ligger cirka 30 minuters bilresa från själva staden, mitt bland lummiga olivlundar och citrusträd. Du får verkligen en känsla för hur Medelhavet har påverkat marockansk mat och kultur, med färskvaror tillgängliga till hands.

Min viktigaste faktor när jag väljer ett hotell att bo i Marrakech är att känna mig som jag är faktiskt i Marocko. Jag vill att den moriska arkitekturen, det lokala marockanska köket och hamamritualerna ska fullborda den totala upplevelsen. Lyckligtvis hittar du det här och lite till.

Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Poolvillor på The Oberoi Marrakech

Jag stannade på Oberoi Marrakech i en hel vecka. Med så mycket tid på ett ställe bestämde jag mig för att prova ett par rum som erbjuds. Eftersom hotellet bara har öppnat, hade jag mitt val av rum. Större delen av hotellet består av poolvillor och själva hotellet har totalt 82 sviter.

Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Poolvillor är det populäraste alternativet för gäster eftersom de är stora och inbjudande, alla med sin egen pool. Mitt rum bestod av ett sovrum blandat med ett vardagsrum, intilliggande badrum med dusch och badkar samt en klädkammare. Det är verkligen en glamorös affär!

Se även  De 10 bästa sakerna att göra i Belgrad och en vistelse på MARK Hotel Belgrade
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Inuti Royal Suite

Efter några nätter att tänka på att denna vistelse inte kunde bli bättre, erbjöds jag en uppgradering till hotellets Svit Royal. Som namnet antyder var det ganska snyggt. Så mycket att jag tjöt av upphetsning så fort min butler lämnade rummet. Royal Suite är mer än tredubbla priset på poolvillorna så det är en njutning reserverad för mycket speciella tillfällen. Själv kunde jag inte tro min tur!

Oberoi Marrakech av World of Wanderlust

Var och en av villorna och sviterna erbjuder en välkomstbricka med marockanska bakverk som kommer att fyllas på dagligen. Det kommer också att finnas en kompletterande bricka med torkade aprikoser, dadlar och nötter, tillsammans med lite färsk frukt och mycket vatten på flaska. Om du firar ett speciellt tillfälle var noga med att meddela teamet innan din ankomst eftersom festlig champagne och blommor är bara en knapp bort!

Oberoi Marrakech av World of Wanderlust
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Runt hotellet: Spa, Pool & Fitness

Spa

Spaet var en absolut höjdpunkt under min vistelse, särskilt för det traditionella marockanska hamamet. Jag har provat en hel del hamamerbjudanden i Marocko under mina besök och detta måste vara det roligaste. Ritualen började med ett ångbad och följde den traditionella vägen för exfoliering och återfuktning. Om du har tid, välj 90-minuters hamam för att få ut det mesta av ditt besök.

Kondition

Det finns ett välutrustat gym i spaavdelningen med några konditionsmaskiner, fria vikter och ett ganska imponerande urval av viktade maskiner för dina träningspass. Personliga tränarsessioner är tillgängliga och det finns några gratislektioner som erbjuds beroende på schemat. Dessa inkluderar yogaklasser, boxningsklasser och löpningar tre gånger i veckan med General Manager, Fabien.

Se även  25 användbara resehack och tips för att lyfta ditt resande » Lokal äventyrare » Reseäventyr i Las Vegas + World Wide

Huvudpoolområdet

För gäster som bor i terrasssviterna, frukta inte, det finns en enorm gemensam pool precis vid huvudentrén. Det är också här du hittar hotellets lunchrestaurang, med en somrig meny med klassiker som caesarsallad och pizzor på menyn.

Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

En annan höjdpunkt på hotellet är lite av en obesjungen hjälte: hotellets bibliotek. Detta bibliotek är fyllt med engelska och franska böcker som mestadels täcker Marockos historia, kultur och även recept. Du kommer sannolikt att njuta av detta område av hotellet helt för dig själv eftersom det ofta förbises!

Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Restauranger på Oberoi

En annan viktig faktor för mig att välja ett hotell att bo på är matställena och The Oberoi gjorde ingen besviken. Siniman var min favoritrestaurang på fastigheten, som erbjöd traditionell marockansk mat och ritualer (som att tvätta händerna, marockanskt te och till och med levande musik).

Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Nästa restaurang på min agenda var Azur. Beläget vid det stora poolområdet, det är här jag tillbringade mina luncher med att läsa en bok i solen dag efter dag. Om du kommer på att du spenderar dagen på resorten kan jag varmt rekommendera caesarsalladen följt av två kulor saltad kolaglass! Allt görs i egen regi och du kan verkligen se skillnad.

En av dagarna blev jag inbjuden att tillbringa ett par timmar bakom kulisserna inne i hotellets kök och göra mitt eget urval av marockanska sallader, en traditionell vegetarisk tagine och avsluta med en söt ton med marockanska bakverk. Detta var verkligen en höjdpunkt under min vistelse och jag hoppas att de överväger att öppna matlagningskurser för gäster.

Se även  World Pasta Day: var du hittar dina favoritpastaformer
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Boka din vistelse

Intresserad av att boka en vistelse? Jag skulle rekommendera bokning via hotellet direkt och utnyttja ytterligare 10 % rabatt om du bokar 30 dagar före din vistelse. Priserna börjar på 8 500 MAD för villa med privat pool – per villa och natt.

Oberoi Marrakech
Oberoi Marrakech | Vandringslustens värld

Ett mycket varmt tack till Oberoi Marrakech-teamet för att ni välkomnade mig att fotografera hotellet! Alla åsikter och bilder är mina egna.


Brooke Saward

Brooke Saward grundade World of Wanderlust som en plats för att dela inspiration från sina resor och för att inspirera andra att se vår värld. Hon delar nu sin tid mellan äventyr utomlands och äventyr i köket, med en särskild svaghet för franska bakverk.

Hitta mig på: Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Comment