Vad jag verkligen tjänar som travel influencer på Instagram

by hamim

En värld av reseinfluencers på Instagram ser ut som drömjobbet: flöden fylld av tomma tropiska stränder, Michelinbelönade middagar och blommor av vilda blommor. Men är det möjligt att försörja sig på det här sättet? Kristin Addis, den kaliforniska bloggaren bakom Be My Travel Museger solo kvinnlig reseinspiration till över 121 000 följare på henne Instagram-konto. Här är hur mycket hon verkligen tjänar på den sociala medieplattformen.

En ensam kvinna står på en bergstopp omgiven av snöklädda toppar, med en blågrön sjö nedanför.
Kristin tittar över en sjö från en bergstopp i Kirgizistan © Kristin Addis

Komma igång

Klockan är runt 01:00, högt uppe i de iskalla Tian Shan-bergen i Kirgizistan, och jag svävar fortfarande bakom kameran. Stjärnorna är ute med mer klarhet och livfullhet än jag någonsin sett, och med varje 30-sekundersbild perfektionerar jag fokus och ramar in lite mer tills jag är helt nöjd. Det har tagit tre ansträngande dagar av vandring från gryning till skymning över brant, snötäckt terräng för att komma till denna plats, men bara för denna bild var det värt det.

Bilden var för en kampanj Jag sköt för Visit Kyrgyzstan tillbaka 2017. Även om jag hade bloggat på heltid sedan slutet av 2012, var det andra året som min blogg och min Instagram gav mig sexsiffrigt. I två år hade jag rest runt i Asien ensam – liftat, dykt, vandrat och levt på mina besparingar från ett tidigare liv som arbetat inom finans i Kalifornien – men jag fortsatte att antingen förlora pengar eller gå i balans fram till mitt fjärde år som bloggande.

En kvinna i en lång vit flödande klänning står på trappan till en träkoja och tittar ut över klipphällar ner mot havet.
Kristin på Balis Nusaöar © Kristin Addis

Det var vid den här tiden som jag började inse att den här Instagramgrejen kanske inte bara var en modefluga och var värd att lägga mer kraft på. Jag började lägga upp bättre bilder: pressade mig själv längre för att få bilden, klättrade i berg, letade efter platser utanför allfartsvägarna. Jag gjorde mycket av det själv, vilket också skilde mig åt. Det fanns gott om ensamma kvinnliga resenärer och det fanns gott om utomhuskvinnor på Instagram, men det var inte många som gjorde båda samtidigt som de tog sina egna bilder.

Se även  Topp 5 resmål som du med största sannolikhet blir sjuk

Alla dessa år av arbetet med att bygga ett varumärke för ensamma kvinnliga resenärer lönade sig och nu för tiden genererar min verksamhet som helhet – inklusive äventyrsturer för kvinnor, två böcker, min fotokurs, en YouTube-kanal och min blogg – en sexsiffrig omsättning.

Ställa in priser

Det är svårt att säga exakt vad jag gör från Instagram enbart, med tanke på att plattformen är ett medel för mig att marknadsföra mina produkter och få arbete med varumärken och destinationer. Det är en del av ett paketerbjudande som jag erbjuder kunder, men många av dem säger till mig att de hittade mig via Instagram och att några av dem är intresserade av det enbart, även om min blogg har mycket fler läsare och följare.

Jag har för närvarande mer än 121 000 personer som följer mig på Instagram och jag tar 500 $ för ett sponsrat inlägg, vilket är lågt för mina följare i den här branschen, men det är sällsynt att ett partnerskap bara innebär ett enda inlägg. De flesta kampanjer har mer att göra med att erbjuda mina bilder, ord, video och Instagram-berättelser som ett helt paket.

En kvinna står på kanten av en blågrön sjö omgiven av bergstoppar.  Stjärnorna kan ses tydligt på natthimlen.
Stjärnor över en sjö i Patagonien © Kristin Addis

Vad jag tjänar

Genom en kombination av direktförsäljning, sponsrade inlägg och kundkampanjer tjänade jag runt 75 000 USD genom Instagram 2018. I år är mitt varumärke på väg att tjäna runt 100 000 USD genom Instagram tack vare exponeringen det ger och värdet det tillför mina kunder.

Belopp per sponsrat inlägg: $500
Genomsnittlig månadsinkomst från Instagram: 5 000–15 000 USD
Belopp från Instagram 2018: ~$75 000

Hur man sticker ut från resten

Nuförtiden har Instagram sprängts när det gäller de som använder det för att försöka försörja sig. Så om du precis har börjat, eller försöker växa, tänk på hur du kan differentiera dig. I mitt fall innebar det att jag hade en blogg och produkter som jag också kunde erbjuda. Även om Instagram är ett kraftfullt verktyg, är det svårt att försörja sig på enbart appen. Det kan vara en mycket kraftfull del av en helhet, men det kan sällan vara en hel inkomstkälla. För mig har Instagram varit en vacker resa som har drivit mig vidare, utvecklat min konst och öppnat upp världen för mig på sätt som inget annat har gjort.

Se även  De 10 bästa husbils- och vanlife-köksakerna

Du kanske också gillar:

Att göra det ensam: fem fördelar med att resa ensam för kvinnor
Så din stad blev känd på Instagram. Här är vad som kommer att hända härnäst…

Få mer reseinspiration, tips och exklusiva erbjudanden skickade direkt till din inkorg med vårt veckovisa nyhetsbrev.

Leave a Comment