Hur man hyr en lägenhet i Paris

by hamim

Paris har mitt hjärta. Oavsett hur många gånger jag besöker blir jag kär igen. I år bockade jag av något från min Paris bucket list som jag har tänkt på i flera år – att bo i en Paris Perfect Apartment. Jag hörde först om denna exklusiva samling av utsmyckade parisiska lägenheter med utsikt över Eiffeltornet från min vän och författare Kat Lawrence (hon skrev en av mina favoritböcker i Paris – Paris drömmer) och har jag själv drömt om att stanna sedan dess.

Paris Perfekt lägenhet |  Vandringslustens värld

Hur man hyr en lägenhet i Paris

När jag väl hade bestämt mig för att det här var resan som jag äntligen skulle göra min dröm om att bo i en parisisk lägenhet till verklighet, började det svåra valet: vilken lägenhet att välja!? Paris Perfect-webbplatsen har så många vackra lägenheter att välja mellan att mitt svåraste beslut var att bara välja en. Jag bosatte mig på St Emilion lägenhet i 7:e arrondissementet, med en otrolig närbild av Eiffeltornet.

Paris Perfekt lägenhet |  Vandringslustens värld

Den här lägenheten erbjöd ett speciellt rabatterat pris (det bästa sättet att få rabatt på dessa lägenheter är genom att boka under lågsäsong eller registrera dig för nyhetsbrevet och vänta på sista minuten-erbjudanden). Lägenheten var enorm, fylld med ljus och hade naturligtvis den mest otroliga utsikten över Eiffeltornet från vardagsrumsfönstren. Fönstren öppnades upp till en liten avsats men det fanns tyvärr ingen balkong/terrass (ett bucket list-ögonblick som jag sparar till nästa resa!)

Se även  Checka en väska? Hur man minimerar risken för förlorat bagage
Paris Perfekt lägenhet |  Vandringslustens värld

Bor i 7:e arrondissementet

Ett av de svåraste besluten när man reser till Paris för första gången är att välja ett arrondissement. Min långvariga vän och kollega Francophile Faye bodde i Paris under en tid och skrev en artikel med detaljer de bästa stadsdelarna i Paris att bo i och vad varje arrondissement har att erbjuda.

Den 7:an är naturligtvis hem för järndamen själv, Eiffeltornet. Även om denna lägenhet och arrondissement har fantastisk utsikt över Paris mest kända ikon, är det inte det bästa området för restauranger och kaféer. Men vad den saknar i antal kompenserar den för kvalitet, med två av mina favoritkaféer i närheten: Coutume Café och Carette Café. Om du tittar förbi de sistnämnda, se till att prova deras saltade karamellmacarons (jag har dubbat dem till de bästa i stan).

Paris_At_Natt

Saker att veta innan du hyr

Att hyra en lägenhet för en kortare vistelse i Paris är ett av de bästa sätten att uppleva staden. Du kommer för att lära dig dina favoritkaféer, bagerier och den välbekanta promenaden hem efter en lång dag med sightseeing. Här är några saker att tänka på innan du bokar en lägenhet i Paris:

Välj en central plats – det finns så mycket att se och göra i Paris och staden är stor. Välj ett område i närheten av de sevärdheter du vill besöka för att ta dig tid och ansträngning att ta en tur över staden.

Tänk på din ankomsttid – Jag landade i Paris på en söndag men som tur är arbetar conciergeteamet (som möter dig i lägenheten för att visa dig repen) 7 dagar på Paris Perfect. De tar dock ut en extra avgift om du anländer sent på kvällarna.

Se även  Fantastiska hotell där vi bodde på vår europeiska smekmånadsresa

Dela kostnaderna – Många av lägenheterna jag valde ut innan jag valde min var 2 sovrum och några till och med 3 sovrum. Om du kan hälsa på med vänner eller familj, sänks priset på lägenheten dramatiskt!

Planerar du en resa till Paris? Kolla in vår guide:

WOW-guiden till Paris


Brooke Saward

Brooke Saward grundade World of Wanderlust som en plats för att dela inspiration från sina resor och för att inspirera andra att se vår värld. Hon delar nu sin tid mellan äventyr utomlands och äventyr i köket, med en särskild svaghet för franska bakverk.

Hitta mig på: Twitter | Instagram | Facebook

Leave a Comment