Ett vykort från Rom: Min resa till Italien i bilder

by hamim

Marcia DeSanctis, en författare och journalist från Connecticut, delar en ögonblicksbild av en resa till Rom nyligen, och lyfter fram de bästa ställena att äta, dricka och sova på – och vad du inte bör missa.

Italien karta med Rom nålad

På väg från att besöka familjen i Bologna, på väg till en arbetsresa i Kairo, gjorde jag vad vilken vettig person som helst skulle göra med en ledig dag i Europa: jag stannade till i Rom.

Till hösten är staden befriad från sin sommarsvällare, såväl som de ogenomträngliga svärmarna av högsäsongsturister. Kvällarna är tillräckligt svala för att bära en tröja. Staden andas igen, och energin är elektrifierande.

Till vänster: Italienskt kaffe Höger: Marcia DeSanctis selfie
Frukost och selfie

Jag brukar börja dagen i Rom med…

En lång promenad runt grannskapet där jag vistas. Jag vill veta, finns det en stormarknad där jag kan köpa vatten på flaska och några persikor? I slutändan är mitt mål att välja var jag ska ha min cappuccino och söta croissantrullar under de kommande dagarna.

En varm bakdoft driver ur Forno Monteforte in på via del Pellegrino, strax utanför Campo de’ Fiori. Bageriet är en värld av söta underverk, och jag drack upp mitt kaffe med en tjock skiva pistagebröd.

Fördjupa dig i de bästa upplevelserna världen har att erbjuda med vårt e-postnyhetsbrev som levereras varje vecka i din inkorg.
Tallrik med pasta
Husgjord pasta på Osteria da Fortunata

I Rom måste du äta…

Pasta all’Amatriciana. Det är kungen av romerska såser, gjord på tomater, olivolja, pecorinoost och guanciale (tjock bacon) som kommer från grisens kinder. Det är en förvånansvärt komplex och rik sås för sina få ingredienser och äts bäst med tjockare pasta, som den här hemmagjorda scialatielli pasta på Osteria da Fortunata.

Se även  15 privata budgetöar i USA
Caravaggio konstverk i Basilica di Sant'Agostino
Saint Matthew and the Angel av Caravaggio visas i San Luigi dei Francesi

Topplatsen för ett kraftskott av kultur…

Är kyrkan San Luigi Dei Francesi, runt hörnet från Piazza Navona och inte långt från det oändligt mycket mer fullsatta Pantheon. Här, i det bortre hörnet, inramat av fantastisk barockarkitektur, kan du få ett intimt möte med storhet: en gudomlig triptyk av målaren Caravaggio.

Målningarna, från tidigt 1600-tal, är av mästaren på chiaroscuro (samspelet mellan ljus och mörker). De berättar historien om S:t Matteus liv och visas här permanent. Du kommer att darra, och du kommer att lämna upplyst.

Nunna går i Rom
Promenad i Rom

I Rom bodde jag i…

Ett rent pensionat utan krusiduller i mitt favoritkvarter mellan Piazza Navona och Campo de’ Fiori, och några minuter till fots med sneaker till både Castel Sant’Angelo och Vatikanen. Det fanns inte mycket att fotografera i det sterila, men rymliga rummet, men på morgonen älskade jag att gå de skuggiga, smala gatorna bakom Corso Vittorio Emanuele II mot floden. En solig septembermorgon var det bilden av lugnet – även under rusningstid.

Vit blus och parfymerade tvålar
En vit blus och parfymerade tvålar att ta med hem från Rom

Från Rom tar jag alltid tillbaka en…

vit blus, speciellt när jag kan hitta en billig sådan på sensommarrean. Här är anledningen: på min första resa till Rom, när jag var 18, såg jag en italiensk kvinna på Via Veneto i en fräsig, vit blus, och sedan dess har jag försökt efterlikna hennes stil. Jag hämtar också hantverkstvålar på farmacia – de är billiga och gör pysslet med att packa upp bagage till ett nöje med blomdoft.

Vita Veja promenadskor
Rom promenadskor

Det enda jag rekommenderar att ta med till Rom är…

Ett par vita sneakers i läder eller skinn. Jag vill inte gå runt i den här stiliga och lite formella staden i klunkarna jag bär för att städa garaget. Dessa bekväma och subtila Veja-klassiker passar till räkningen. Jag gick över tio mil i dem och avslutade dagen med en aperitivo på ultralyxiga Hotel de Russie. Mina skor kändes helt passande.

Se även  Amerikanska lagstiftare föreslår ett förbud mot oregerliga passagerare efter en ökning av våld under flygning

Leave a Comment